2017: Proiect de mobilitate – Universitatea Politehnica Timișoara (*)

mai 14, 2020

Promotorul proiectului: Universitatea Politehnica Timișoara (UPT)

Codul proiectului: EY-MPO-0083

În proiect sunt implicate Universitatea Politehnica Timișoara (UPT), Colegiul Norvegian de Agricultură și Dezvoltare Rurală, Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie și Universitatea Reykjavik, fiind acoperite domenii inginerești, fie clasice, fie transdisciplinare.

Cele patru universități lucrează pentru a își moderniza programele, conținuturile și strategiile pentru a respecta obiectivele din Coaliția privind competențele digitale și locurile de muncă, lansată de Comisia Europeană. Studenții și personalul care vor efectua mobilitățile de studii, practică, predare și formare sunt beneficiarii direcți, în timp ce colegii lor, universitatea gazdă / de origine și comunitățile locale sunt beneficiari indirecți.

Cooperarea dintre UPT și Colegiul Norvegian de Agricultură și Dezvoltare Rurală se axează pe dezvoltarea rurală și abordează provocări contemporane: depopularea rurală și declinul contribuțiilor socio-economice ale agriculturii în economiile rurale, și caută soluții concrete care să contribuie la o creștere a capacității comunitare și individuale.

Universitatea Națională de Știință și Tehnologie din Norvegia (NTNU) are o orientare internațională. Domeniile largi de studii, resursele bogate de cercetare și legăturile apropiate cu industria fac ca NTNU să fie capabilă să își asume rolul de a crea sinergii și de a promova dimensiunea multidisciplinară necesară pentru a asigura noile competențe digitale solicitate de strategia europeană .

Universitatea Reykjavik (RU) îi va arăta UPT cum să transforme tehnologiile de ultimă oră în soluții din lumea reală și să încurajeze inovația pe plan local într-o lume globalizată. RU are o abordare modernă, interdisciplinară, și oferă programe care combină economia cu informatica și cu ingineria. RU se află în prima linie a cercetării din Islanda în domeniile sale de interes și este membră a rețelei universitare internaționale CDIO, un cadru educațional inovator pentru producerea următoarei generații de ingineri.

Webpage

Contact: Lia Dolga, Adriana Iacob