2018: Industria 4.0 pentru globalizarea producției (MAGIC)

nov. 4, 2020

Promotorul proiectului: Universitatea Politehnica din București, centrul CAMIS

Codul proiectului: EY-COP-0001

Calculatoarele, automatizarea, robotica și alte tehnologii sunt conectate împreună prin internetul obiectelor pentru a configura ceea ce este cunoscut sub numele de sisteme cibernetice, care vizează îmbunătățirea operațiunilor, a flexibilității și a altor indicatori cheie ale performanței afacerii. Industria 4.0, împreună cu o schimbare către producția digitală globală (GDM) modifică din ce în ce mai mult modul în care companiile își desfășoară activitatea. Prin urmare, influențează și „setul de competențe” pe care îl așteaptă de la forța de muncă pentru a face față acestei noi provocări. Acesta este motivul pentru care este necesar să se adapteze abilitățile care sunt predate pentru diferitele meserii. Este necesar ca părțile interesate din invatamantul superior, în acest caz, o universitate din Islanda și una din România, să coopereze cu părțile interesate din industrie, în acest caz reprezentate de o Cameră de Comerț (RO) și un birou de consultanță tehnică (MT) care fac parte din Digital Skills and Jobs Coalition a UE, pentru a-și uni forțele pentru a lua măsuri și a dezvolta un mijloc prin care să pregătească oamenii să faca fata provocărilor celei de a 4-a revoluții industriale.
Astfel, scopul principal al proiectului MAGIC este de a dezvolta un nou curriculum și un curs comun prin care formatorii HEI pot atrage și ajuta studenții din primul ciclu să învețe într-un mod integrat despre Industrie 4.0, antreprenoriat și GDM.

Principalele rezultate ale proiectului MAGIC:

  • Ghid de incepatori pentru studenți privind „Industria 4.0 pentru producția globală”
  • Curs modular comun, carte și studii de caz despre Industria 4.0 pentru producția digitală globală;
  • Raport de cercetare original și cuprinzător privind viitorul fabricării aditive, care este considerat unul dintre pilonii fondatori ai producției digitale pentru Industria 4.0;
  • Platforma OER pentru cursul modular privind „Industria 4.0 pentru producția digitală globală”, care vizează o gamă largă de publicuri țintă, inclusiv formatori și studenți HEI, în format deschis, pentru a facilita exploatarea de către părțile interesate din cadrul IMM-urilor și altor entități industriale.

 

Alte informații și detalii despre cursurile și rezultatele proiectului pe website și în paginile platformei.